Jag heter Stina Qubti, är trebarnsmamma och drivkraft bakom Busfrö Nytt & Bytt

Som småbarnsförälder vet jag hur otroligt mycket kläder en barnfamilj går igenom under barnens uppväxttid.
Dyrt blir det och mycket växer de ur innan det knappt hunnit användas!
Andra gånger köper man kläder som barnet sen helt plötsligt vägrar sätta på sig. Känns det igen?

Det är mycket pengar som kan sparas på att köpa begagnat. Varför inte köpa vinteroverallen begagnad och ta med barnen på bio för pengarna du sparar?
Köp barnvagnen av grannen och ta en ”sista minuten” till Gran Canaria, vet ja!

Likväl som att du kan spara på att KÖPA begagnat så kan du även tjäna på att SÄLJA begagnat. Det kan man göra på nätet om man vill det,men själv fann jag det på tok för tidsödande och krångligt.

Så under 2003 när jag funderade på vad jag skulle göra med mitt eget växande ”ångestberg” av urvuxna barnkläder råkade jag kliva in i en charmig liten secondhandbutik för barnkläder i New York.

Jag blev störtförälskad i butiksidéen och drömmen om att öppna en butik där föräldrar kan lämna in det deras barn inte längre behöver,tjäna lite pengar på detsamma och samtidigt ha möjligheten att kunna köpa ”nytt” var född. Nu, många år senare, kan du besöka min dröm här i Västervik.

Busfrö öppnade vintern 2010 och har sedan dess vuxit snabbt, både i butiksyta och sortiment. 2011 flyttade vi butiken ifrån utkanten av Västervik in till centrum där vi fick större ytor. 2012 utökade vi sortimentet med damkläder som snabbt blev populärt och bidrog till att inlämnarantalet dubblades på mindre än ett år!
Så genom en storartad insats av många duktiga inlämnare och fantastiska kunder har vi tillsammans byggt upp något helt unikt.

Jag är otroligt stolt över alla som på olika vis stöttat verksamheten och på så sätt gett oss möjligheten att bidra med en viktig samhällsnytta!
Min ambition med Busfrö Nytt&Bytt är att fortsätta utveckla verksamheten och sprida vetskapen om återbrukets nytta till fler och fler av våra medmänniskor.

Så har du inte besökt Busfrö än, känn dig välkommen in i butiken och in i klubben för medvetna konsumenter.

Och du… ta med barnen :)