fbpx

Franchise

Ett välbeprövat och framgångsrikt koncept inom en växande marknad

Som franchisetagare hos Busfrö får du

 • Tillgång till ett välbeprövat och framgångsrikt koncept inom en växande marknad.
 • Starthjälp, fortlöpande rådgivning och tillgång till vårt supportkontor.
 • Inlåning av utbildad och erfaren personal vid din uppstart.
 • Handbok med Busfrös framgångsmodell och know-how.
 • Brand Manual för visuell kommunikation, marknadsföring och profilering.
 • Tillgång till, och utbildning inom, ett centralt styrt digitalt förmedlingssystem. Detta speciellt utvecklat och framtaget för Busfrös verksamhet och arbetssätt.
 • Gemensam marknadsföring genom en central webbplats och användning av Busfrös kanaler i sociala medier.
 • Tillgång till våra centrala inköpsavtal som ger reducerade kostnader.
 • Snabb möjlighet till god lönsamhet.
 • En gemenskap där vi med glädje stöttar varandra och bidrar till en gemensam framgång.

 

Är du intresserad av att bli franchisetagare för Busfrö? Börja med att skicka en kort presentation om dig själv, vad du jobbat med tidigare och hur dina förväntningar på ett liv som egen företagare ser ut till följande mailadress: franchise@busfro.se 
Märk mailet med rubriken ”Franchise”.

Här gör du enkelt en intresseanmälan!
Hälsningar Stina Qubti, Busfrö Nytt&Bytt AB

Ett långsiktigt samarbete mellan två likaberättigade parter

Franchise VAD ÄR DET?

Franchising innebär i korthet att någon, som startat ett eget företag, hyr ut rätten att använda sitt företagsnamn till andra företagare. Det är ett långsiktigt samarbete mellan två likaberättigade parter. Detta samarbete styrs av ett avtal som båda skriver under.

Franchising är med andra ord en sorts säljrätt och den kan tillämpas inom praktiskt taget varje område av vårt näringsliv där försäljning av varor, tjänster och/eller service förekommer. Franchising är framför allt ett företagsekonomiskt begrepp.

Franchisegivaren har dokumenterat sitt kunnande i t ex handböcker och delar med sig av sina erfarenheter för att stärka marknadsföringen av sina varor eller tjänster och för att växa geografiskt och storleksmässigt.

Franchisetagaren får rätten att mot ersättning arbeta under franchisegivarens namn och kännetecken för att sälja varor eller tjänster och skapa en livskraftig rörelse. Hon driver sitt eget företag och är ägarmässigt helt oberoende från givaren. Det är hennes chans – och risk – likadant som för de företagare som arbetar utan skyddet av ett franchisesamarbete. Den risk hon tar är mindre eftersom hon arbetar i ett beprövat och fungerande affärskoncept. Hon utnyttjar givarens alla erfarenheter och får fortlöpande rådgivning och hjälp.

Någon bättre företagsskola eller något bättre sätt att starta ett eget företag än med hjälp av ett seriöst franchiseföretag finns knappast. Den nye företagaren får med köpet av en franchise ett utprovat och färdigt affärskoncept där det finns fungerande marknadsföringsrutiner, testade marknadsförutsättningar, administrativa rutiner, system för ekonomirutiner, utbildning och handledning.

En gemenskap där vi med glädje stöttar varandra och bidrar till en gemensam framgång

Fördelar med FRANCHISE

I en franchisekedja delar man på arbetsuppgifterna mellan franchisetagare och franchisegivare.Franchisegivaren gör saker centralt som resulterar i stordriftsfördelar. Det kan t.ex. vara gemensam marknadsföring, utveckling av koncept och sortiment, centrala inköp och avtal samt datasystemutveckling.

Genom detta kan franchisetagaren fokusera helt och hållet på sin primära uppgift som är försäljning och personal. Resultatet blir ofta lönsamma och välmående företag som tenderar att vinna viktiga konkurrensfördelar på marknaden.

Enligt forskningsresultat framtagna av HUI uppvisar franchiseföretag betydligt färre konkurser än vanligt företagande. Detta är en följd av att företag som startas genom franchise bygger på en väl testad och bevisat lönsam affärside.

Nästa
Om du är beredd att jobba fokuserat med tydliga mål har du goda möjligheter att lyckas

Uppdrag: Företagare

När du ska starta företag är det viktigt att du är realistisk i dina planer och förväntningar. Många gånger krävs hårt arbete, en målmedveten satsning och en långsiktig plan för att se resultat. Om du är beredd att jobba fokuserat med tydliga mål har du goda möjligheter att lyckas.

FÖRDELARNA MED EGET FÖRETAG

 • Den stora drömmen kan faktiskt bli verklighet! Låter du drömmen ligga kvar på hyllan är chanserna till detta minimala.
 • Det ger dig en möjlighet att skapa något för framtiden. Kanske vill du lämna något efter dig, eller bidra med något nytt?
 • Du får ett utmanande och omväxlande arbete. Ingen dag den andra lik.
 • Du har större chans att tjäna mer pengar jämfört med om du vore anställd.
 • Du växer som person, samlar på dig dig nya erfarenheter som ger dig värdefulla kunskaper.
 • Du får många tillfällen att känna dig både glad och stolt över dig själv och din insats.
Nästa
Intresseanmälan

Ditt namn

Din epost*

Ditt telefonnummer*

Jag bor/ort

Berätta kort om dig själv (frivilligt)

Tänk på att det finns en liten risk att e-post kan hamna i skräpposten.
Kolla din skräppost om du inte fått svar inom ett par dagar

En hemsida från Everday