HERRKLÄDER & BARNKLÄDER 146-170cl

Under våren 2020 testkör vi insamling & försäljning i:

Busfrö Nytt & Bytt Stockholm Farsta Centrum

Busfrö Nytt & Bytt Lidköping

Busfrö Nytt & Bytt Jönköping

Vad kan jag lämna in?

Barnavdelningen

Vi tar emot barnkläder och skor i storlekarna nyfödd upp till 140 cl (10 år) samt babytillbehör, barnvagnar och leksaker. I utvalda butiker tar vi även emot barnkläder upp till 170 cl. Hör med din lokala butik.

Damavdelningen

Damkläder i alla storlekar (vardag, fest och ytterplagg), accessoarer och damskor. Väskor och smycken är storsäljare. Vi tar ej emot träningskläder, underkläder, badkläder eller nattplagg. Av etiska skäl tar vi ej emot äkta päls.

Hemavdelningen

Porslin, textil, dekoration och småmöbler. Max 5 år gammalt. OBS: Heminredning säljs i utvalda butiker, kontakta din lokala butik för info.

Hur mycket får jag lämna?

Varje hushåll är begränsat till ett inlämnarkonto och du måste vara minst 18 år för att skapa ett konto. Varje månad får du lämna in:

  • En normalstor påse kläder/skor till barnavdelningen
  • En normalstor påse kläder/skor till damavdelningen
  • En normalstor påse till hemavdelningen

När det gäller leksaker och babytillbehör har vi ingen begränsning på hur mycket och hur ofta du får lämna men om du avser att lämna en större mängd så vill vi att du ringer först. Leksaker och babyartiklar måste vara rengjorda och fungerande. Inlämning endast på vardagar! Vi ber er respektera detta då vi är kort om personal under helger.

Viktigt

Kläderna ska vara i riktigt fint skick, dofta fräscht och vara nytvättade! Detta gäller även om kläderna var rena när de lades undan i förråd eller källare. Hänger vi ut kläder som kommer direkt ifrån förråd så luktar butiken snabbt ”loppis” så vi är tacksamma om du är noga med detta. Har du husdjur? Tänk på allergiker och var noga med att kläderna är fria från hår. Rolla det som behövs och förslut gärna kläderna i plastpåsar direkt efter tvätt så håller de sig fräscha. Vad håller måttet? Vår ambition är att driva en modern secondhandbutik och vill därför ha in kläder som är inköpta under de senaste fem åren. Vid undantagsfall tar vi vissa vintageplagg som har det där ”lilla extra”. Vi jobbar hårt för att hålla en hög standard och tar emot stora mängder kläder varje dag. Det mesta är i riktigt fint skick och det betyder att vi behöver sortera ganska hårt för att allt ska få plats. Vi plockar bort sådant som är för använt/urtvättat, fel säsong, har för många år på nacken eller som inte passar vår inriktning som butik. Det som vi väljer att EJ hänga ut till försäljning skänks vidare till återanvändning via en hjälporganisation. Mer information hittar du i den rosa rutan på denna sida. Alla märken på kläder är välkomna. Det är plaggets skick som avgör om vi hänger ut det till försäljning eller ej. Säsong? Vi tar emot kläder som passar aktuell säsong. Tänk på att det ska hänga framme i två månader. Vårkläder: Från och med 1/1 Sommarkläder: Från och med 1/3 Höstkläder: Från och med 1/7 Vinterkläder: Från och med 1/9 Badkläder till barn tar vi emot året runt.

Hur mycket pengar får jag tillbaka?

Vi säljer på kommission vilket betyder att du får betalt i efterhand för de varor som sålt. Första gången du lämnar saker får du ett inlämnarkonto där dina försäljningar sedan registreras. Du får tillbaka 40% av försäljningpriset (butikens 60% ska täcka kostnader för lokalhyra, skatter, försäkringar, personal, marknadsföring, kortterminaler och arvode etc.)

Butiken prissätter

Här på Busfrö vill vi hålla låga priser så att så mycket som möjligt av det som lämnas in också säljs och på så sätt återanvänds. Det är alltså lättast att lämna in sådant du känner att du är ”klar” med och gärna ser att det kommer någon annan till glädje.

Hur länge finns mina saker i butiken?

Kläderna hänger ute till försäljning i 60 dagar och därefter skänks osålda saker till återanvändning via en hjälporganisation, se den rosa inforutan. Vill du som inämnare ha tillbaka osålda saker så får du själv komma in och titta efter dem i butiken och plocka dem innan din försäljningperiod är slut. Vi har ingen möjlighet att se vilka plagg som fortfarande hänger ute. Större saker som tex. barnvagnar och bilbarnstolar står kvar tills det är sålt.

Vad har jag fått in på mitt konto?

Du kan när som helst komma förbi butiken eller ringa in för att kolla ditt saldo. Intjänade pengar kan hämtas ut kontant, sparas på hög eller användas som betalmedel om du ska handla något i butiken. De pengar som samlas på ditt konto brinner aldrig inne och kan hämtas ut när som helst.