246856311_305408471070448_1664799984430413148_n

Så här fungerar det:

Barnavdelningen

Vi tar emot babykläder, barnkläder, accessoarer och skor i alla storlekar. Badkläder till barn tar vi emot året runt. OBS! stl 146-170 endast i utvalda butiker.

Damavdelningen

Moderna kläder, skor och accessoarer. Väskor och smycken är storsäljare. Av etiska skäl tar vi inte emot äkta päls. Vi tar ej emot underkläder eller nattplagg.

Herravdelningen

Endast i utvalda butiker, hör med din lokala butik. Moderna kläder, skor och accessoarer. Vi tar ej emot underkläder eller nattplagg.

Heminredning

Glas, porslin, hemtextil, dekoration, belysning & småmöbler. Avtorkat och rengjort.

Leksaksavdelningen

Leksaker och babytillbehör har vi ingen begränsning på hur mycket du får lämna MEN om du avser att lämna mer än ett par påsar så vill vi att du ringer först. Leksaker och babyartiklar måste vara rengjorda och fungerande.

Hur mycket får jag lämna?

Varje hushåll är begränsat till ett inlämnarkonto. Minimiålder 18 år.  Packa dam, herr, barn, lek och heminredning i separata påsar. Du får lämna EN normalstor påse till respektive avdelning per kalendermånad. Har du någon större inredningspryl som inte går ner i din hempåse så går det bra att ta med den på sidan av.

Viktigt

Kläderna och prylarna ska vara i riktigt fint skick, dofta fräscht och vara NYTVÄTTADE! Detta gäller även om kläderna var rena när de lades undan i förråd eller källare. Hänger vi ut kläder som kommer direkt ifrån förråd så luktar butiken snabbt ”loppis” så vi är tacksamma om du är noga med detta.

Har du husdjur?

Tänk på allergiker och var noga med att kläderna är fria från hår. Rolla det som behövs och förslut gärna kläderna i plastpåsar direkt efter tvätt så håller de sig fräscha.

Vad håller måttet?

Vår ambition är att driva en modern secondhandbutik och vill därför ha in kläder som är inköpta under de senaste fem åren. Vid undantagsfall tar vi vissa vintageplagg som har det där ”lilla extra”. Vi jobbar hårt för att hålla en hög standard och tar emot stora mängder kläder varje dag. Det mesta är i riktigt fint skick och det betyder att vi behöver sortera ganska hårt för att allt ska få plats. Vi sorterar bort sådant som är för använt/urtvättat, fel säsong, har för många år på nacken eller som inte passar vår inriktning som butik. Det som vi väljer att EJ hänga ut till försäljning skänks vidare till återanvändning via våra samarbetspartners. Det är alltså lättast att lämna in sådant som du känner att du är ”klar” med och gärna ser att det kommer någon annan till glädje.

Säsong!

Vi tar emot kläder som passar aktuell säsong. Var ute i god tid, tänk på hanteringstiden och att det ska hänga framme i två månader.

246856311_305408471070448_1664799984430413148_n

Januari – Inlämningspaus

Februari, mars & april – VÅR & SOMMARKLÄDER

Maj – Inlämningspaus

Juni, juli & augusti – HÖSTKLÄDER

September – Inlämningspaus

Oktober, november & december – VINTERKLÄDER

Inlämning endast på vardagar

Vi tar emot varor måndag-fredag, vänligen respektera detta då vi är kort om personal under helger. Det går bra att lämna in varor via ett ombud.

Hur mycket pengar får jag tillbaka?

Vi säljer på kommission vilket betyder att du får betalt i efterhand  för de varor som sålt. Första gången du lämnar in saker får du ett inlämnarkonto där dina försäljningar sedan registreras. Du får tillbaka 40% av försäljningspriset (butikens 60% ska täcka kostnader för lokalhyra, skatter, försäkringar, personal, marknadsföring och arvode etc.)

Butiken prissätter!

Här på Busfrö vill vi hålla låga priser. Detta för att så mycket som möjligt av det som lämnas in också ska säljas och på så sätt återanvändas.

Hur länge finns mina saker i butiken?

De kläder/saker vi valt ut från din inlämnade påse finns ute till försäljning i 60 dagar, undantag gäller säsongsvaror som kan få kortare försäljningstid. Därefter skänks osålda saker till våra samarbetspartners för återanvändning/återvinning.

Vad har jag fått in på mitt konto?

Du kan när som helst komma förbi butiken eller ringa in för att kolla ditt saldo. Intjänade pengar kan hämtas ut, sparas på hög eller användas som betalmedel om du ska handla något i butiken. OBSERVERA att innestående medel som stått orörda i över 2 år tillfaller butiken.

 

Välkommen önskar vi på Busfrö!